torstai 28. helmikuuta 2019

KERJ-Cup helmikuu 2019

Riitalla, Pondin omistajalla, on kyllä vaikka mitä suhteita! Riitta sai Reitan ja Pondin puhuttua KERJ-Cupin tarinaluokkaan. Ratsukon sijoitus oli 2/6!


Tehtävänanto:
Tarinaluokan tehtävänä on kirjoittaa raapale (tai kaksi tai maksimissaan kolme raapaletta). Raapale tarkoittaa tasan sadan sanan tekstiä, jolla on selkeä kerronnallinen alku ja loppu. Pituus on rajoitettu vaihtoehtoihin 100 sanaa (yksi raapale), 200 sanaa (kaksi raapaletta) tai 300 sanaa (kolme raapaletta). Tekstin pituus ei saa olla mitään tältä väliltä. Sanojen tulee mennä tasan.

Helpoin vaihtoehto toteuttaa raapalehaaste on kirjoittaa yksi raapale (tasan sata sanaa). Mikäli teet pidemmän tekstin (kaksi tai kolme raapaletta), niin huomaathan, että edes kappaleen tulee vaihtua sadan sanan tultua täyteen. Useamman raapaleen tulee todellakin siis olla useampi raapale, ei yksi miten tahansa jaettu kahden- tai kolmensadan sanan teksti. Tekstin aihe saa säilyä samana, mutta haasteen vuoksi ainakin kappaleen tulee vaihtua. Näin kirjoittaja joutuu pohtimaan sanavalintojaan jättääkseen kunkin osion (raapaleen) tasan satasanaisiksi.

Koska tarinan pituus on näin rajattu, saa sisältö olla mitä vain. Teksti voi olla varsin perinteinen suorituskuvaus, vuoropuhelua sisältävä lyhytnovelli tai vaikkapa ystävänpäivästä inspiroitunut tarina. Arvostelussa huomioidaan tekstin eheys, luettavuus ja luovuus.



Reitan ja Pondin tarina:
No niin, Pond! Ensimmäisten yhteisten kenttäratsastuskisojemme aika. En tiedä mitä olen tekemässä, mutta onneksi sinä olet siinä. Yhdessähän me selviydymme mistä tahansa. Jännittää hirveän paljon. Ei minulle voitolla ole väliä, enkä pelkää hävitä, mutta siitä on kuitenkin jo vuosia, kun olen kilpaillut. Kädet tärisevät niin, että minun on pakko pitää niitä tässä kaulallasi vielä hetken ennen kuin on meidän vuoromme. Onneksi sinä olet aina rauhallinen oma itsesi. Kun suljen silmäni, voin tunnustella hengitystäsi ja rauhoittua itsekin. Et sinä turhaan ole yksi ratsastuskoulun suosituimmista hevosista. Rauhoitat varmasti ensikertalaisetkin olemuksellasi. Ei sinun kanssasi voi pelätä. Rakastan sinua Pond. Nyt on aika mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti